Mobil defektjavítás – defektes gumi javítása helyszínen

Durrdefekt az éjszaka közepén, esetleg már csak otthonában vette észre, hogy lapos a gumi? Hívjon minket, mobilgumis furgonunk a nap 24 órájában biztosít helyszíni defektjavítást, szükség esetén gumicserét!

  • Non-stop szolgálat: bármikor hívhat minket, napközben, munkaidő előtt, vagy után, sőt akár éjszaka is.
  • Azonnali segítség: az országúton, a városban, a garázsa előtt, ott segítünk, ahol a baj történt. Budapest területén ingyenes kiszállással.
  • Teljes felszereltség: rendelkezünk minden szükséges eszközzel a helyszíni segítségnyújtáshoz, akár a gumicseréhez is tudunk abroncsot biztosítani, és a sérült gumi elszállítását is ránk bízhatja.
  • Minden sérülésre: nem csak durrdefekthez, de például a padkázáshoz is hívhat minket, elvégezzük a felni javítását is.

Defektjavítás kiszállással

Defekt a legalkalmatlanabb helyen, a leglehetetlenebb időben fordulhat elő, gyakran kilátástalannak tűnő helyzetet eredményezve. Az éjszaka közepén, két település között az országúton, kilométerekre a legközelebbi gumiszerviztől egy durrdefekt kétségbeejtő lehet. Aggodalomra azonban semmi ok, mobil gumiszervizünkre a helyszíni defektjavítás és gumicsere is rábízható!

gumijavítás sokkal összetettebb folyamat tud lenni, mint elsőre gondolnánk. Habár adott esetben saját kezűleg is megoldhatjuk a keletkezett problémát, amikor váratlanul ér minket egy gumiszakadás a semmi közepén, nem mindig vagyunk képesek arra, hogy a helyzet magaslatán álljunk. Ilyenkor tényleg az a legbiztosabb, ha egy olyan tartósabb, megbízhatóbb eredményt hozó nonstop gumiszervizhez fordulunk, mint a Mobilgumis. Bárhol, bármikor a segítségére tudunk sietni.

Mobilgumis furgonunkban minden eszköz megvan, ami a gumiszervizhez szükséges, így a defektes gumi javítása vagy cseréje a helyszínen gyorsan és szakszerűen elvégezhető, akár defekttűrő gumi esetén is. Semmiképp nem szabad a kerék felfújásával próbálkozni, mert még ha elsőre úgy is tűnik, hogy sikerrel jártunk, a jármű mindegyik utasát veszélybe sodorhatjuk, ha így próbálunk meg vezetni.

Napjainkban egyébként nem véletlenül körülményesebb egy defektes gumi „házilag” történő javítása. Ma már az autók gumiabroncsába csak egy elképesztően kemény „héj” kerül bele, míg régen egy puhább, külön gumibelsővel is lehetett dolgozni. Ez is magyarázza azt, hogy miért lett ennyire népszerű szolgáltatás a mobil gumiszerelés. Ettől függetlenül persze most sem lehetetlen feladatról van szó, de érdemes azt fejben tartanunk, hogy a saját kezűleg történő defektjavítás inkább rövid távú megoldást szolgál, amikor például egyszerűen tovább szeretnénk haladni, hogy eljussunk A pontból B pontba. Még ha van is türelmünk a defektes gumi cseréjével bajlódni, következő utazásunk előtt mindenképp ajánlatos egy profi szervizbe vinnünk az autót, ha nem szeretnénk legközelebb is defektet kapni.

defektjavítás tehát ugyanúgy szakmunkának számít napjainkban, és az emberek nagy része egyébként így is kezeli. Egész egyszerűen azért, mert itt a saját biztonságunkról van szó. Ha saját magunk látnánk neki a javításnak, nagyon kevés esély van arra, hogy ugyanolyan profizmussal tudnánk ezt megcsinálni, mint egy profi mobilgumis. Ráadásul, ha emiatt netán véletlenül több kárt okoznánk a gumiabroncsban, még spórolni se tudunk vele. Hosszú távon sokkal jobban jövünk ki egy minőségi munkával, ahol biztosak lehetünk abban, hogy egy ideig nem kell tartanunk a durrdefekttől.

Mobil gumiszervizünk nonstop üzemel, így bármikor is történjék a defekt, segítünk. De akkor is számíthat ránk, ha már csak hazaérve észlelte a problémát, mert akár munkaidő után is kimegyünk otthonához, vagy bárhova, ahol az autót hagyta, és elvégezzük a defektjavítást. Ezen kívül pedig gumiabroncs kínálatunkban defekttűrő gumikat is találhat, amivel még a defekt megtörténte után is megtehet akár 80 km-es távolságot. Ez különösen hasznos ahhoz, hogy defekt után is biztonságban hazaérhessünk, vagy legalább civilizáltabb helyre tudjunk vezetni ahol kényelmesebb megoldani a defektes gumi javítását.

Persze ha például pont éjszakai vezetés vagy vihar közben ér minket egy ilyen probléma, akkor érthető, hogy nincs sok kedvünk ahhoz, hogy tovább vezessünk. Ilyenkor a rossz látási viszonyok miatt nem is lenne biztonságos tovább haladnunk, tehát mindenképp érdemes segítséget kérnünk egy olyan mobil gumiszerviztől, amely az ország bármely pontján, a nap 24 órájában ki tud minket húzni a slamasztikából. Arról nem is beszélve, hogy olcsóbban jön ki, mintha mentőt hívna.

Hívjon bennünket bátran, ha mobilgumist keres, akár SOS-ben éjszaka a semmi közepén, akár a városban az utcán, a parkolóban vagy a garázsa előtt történt az eset! Legyen szó helyszíni defektjavításról vagy a defektes gumi cseréjéről, Budapest területén ingyenes kiszállást vállalunk, de az ország bármely területére kimegyünk, ha segítség kell.

Számos defektjavító spray beszerzésére van lehetőség. Ám, hogy ezek közül melyik a legjobb választás, azt nehéz lenne megmondani előzetes tesztelés nélkül. Ezeknek a használata olykor elég körülményes és talán csak arra lehet elég, hogy biztonságosan elguruljunk a legközelebbi gumijavító műhelyig, ahol minden bizonnyal a sérült abroncs cseréjét fogja javasolni a szakember. A gumi oldalfalán keletkező sérülés pedig egyáltalán nem javítható ilyen alternatív megoldásokkal. Ezért sokkal egyszerűbb a mobilgumist hívni ilyen probléma esetén. Egy új téli vagy nyári gumi felszerelése sem jelenthet akadályt, ami garantálja a biztonságos tovább haladást.

A gumi legapróbb sérülését is felelőtlenség félvállról venni, hiszen olykor sokkal komolyabb baj rejtőzhet a felszín alatt, amit a szakavatatlan szemek nem vesznek észre egy szakember viszont igen. Ezért, ha arra gyanakszunk, hogy valami probléma van valamelyik gumival, akkor ne induljunk útnak. Hívjuk házhoz a mobilgumis furgont. A megfelelő eszközök segítségével azonnal megállapítható, hogy szükséges-e a defektjavítás a helyszínen. Megtörténhet, hogy egy egészen apró lyukon szivárog a levegő, emiatt nem ereszt le azonnal az abroncs. Ilyenkor a szivárgás helyét is nagyon körülményes feltérképezni. Természetesen ez egy tapasztalt szakembernek nem jelent problémát. Számára egyből világossá válik, hogy érdemes-e javítani az abroncsot, avagy jobb lecserélni egy új változatra.

Persze egy ilyen hírnek nem örül senki, az viszont nagy megkönnyebbülést jelent, hogy a probléma a helyszínen orvosolható. Nem kell elszállíttatni az autót, ami újabb költségeket vonna maga után. Ha az autópályán kapunk durrdefektet, akkor természetesen erre is van lehetőség, hiszen ez is a mobilgumis szolgáltatásai közé tartozik. A 24 órás ügyfélszolgálat bármikor hívható, munkaidő után, vasárnap este, ünnepnapokon stb. Előre sohasem lehet megjósolni, hogy mikor számíthatunk durrdefektre az út során. Az viszont teljesen világos, hogy miként igényelhetünk szakszerű segítséget a mobil gumiszerelés révén.

Egy keréken nem csak a gumi sérülhet meg. A felni szintén elemi részét képezi a kerék teljes egészének. Ezen szintén keletkezhet olyan komoly sérülést, ami akadályozhatja a továbbhaladást. A Mobilgumis furgon felszereltségének köszönhetően a felni javítása is lehetséges. Egy véletlen padkázás során egyaránt megsérülhet az alufelni és könnyen deformálódhatnak az acélból készült változatok is. Amennyiben mégis úgy döntünk, hogy a tovább haladást választjuk a hiba kijavítása helyett, akkor kockáztatjuk a gumiabroncs állapotát is. Egy durva padkázás ugyanis nem csak a felniben tehet kárt, hanem sérülést okozhat az gumi külső, illetve belső falán is, függetlenül attól, hogy defekttürő változatról van szó, vagy sem.

A helyszíni defekt javítás minden gumi esetében kivitelezhető, mérettől és típustól függetlenül. Az már más kérdés, hogy egy hagyományos abroncs helyett fel lehet-e szerelni egy defekttürő gumit a helyszínen, ez ugyanis sokban függ a keréktárcsa kialakításától. Tehát előzetes utánajárás nélkül nem ajánlott a defekttürő változatok felszerelése, mert az extrém igénybevétel közben gumileválás történhet. Ilyen esetben már nem biztos, hogy segíthet a helyszíni defektjavítás. A biztonság mindennél fontosabb a jármű vezetése közben, ezért minden sorfőnek kötelessége gondoskodni a gépkocsi tökéletes műszaki állapotáról. Értelemszerűen ebbe beletartozik a gumik állapota is, amiket minél hamarabb érdemes átvizsgálni, megjavítani, lecserélni, amint valamilyen anomáliát észlelünk vezetés közben.

Nem létezik olyan helyzet, amikor valaki örülne a durrdefektnek. Eddig a körülmények határozták meg azt, hogy a defektjavítás könnyebben vagy nehezebben volt kivitelezhető. A Mobilgumis mindenre kiterjedő szolgáltatása, viszont akkor, is jól jön, amikor a helyzet már teljesen kilátástalan. A városi forgatagban és egy elhagyatott mellékúton sem kell attól tartani, hogy teljesen magunkra vagyunk utalva a NON-STOP helyszíni defektjavításnak hála.

Keressen minket bizalommal, akár egyszeri megbízásról van szó, akár hosszabb távú együttműködéshez szeretne partnert!

info@amobilgumis.hu